Therapie

Inleiding over onze therapie vormen

Door de jaren heen hebben wij kennis en ervaring opgedaan van tal van invalshoeken van ziekte en gezondheid. Daarmee staan wij u graag terzijde. Lees hieronder beknopte informatie per soort activiteit die wij in de praktijk kennen.

Fytotherapie

De Fytotherapie is waarschijnlijk één van de eerste geneeswijzen die de mens leerde kennen in zijn zoektocht naar het bestrijden van ziektes. Het gebruik van geneeskrachtige kruiden werd al met succes toegepast door mensen als Aristoteles, Diosorides en andere grote leermeesters van de geneeskunde. De naam verklaart het eigenlijk al: ‘phytos’ = plant en ‘therapie’ = behandeling.

Vaak zijn we zo bezig met het bestrijden van klachten, dat we vergeten stil te staan bij de mogelijke oorzaak van de ziekte en die te behandelen. Voorkomen is zeker zo belangrijk als genezen. En soms laat het lichaam iets zien dat op een ander niveau uit evenwicht is geraakt.

Kruiden spelen sinds mensenheugenis in veel landen en culturen een belangrijke rol in de geneeskunde. De praktijk laat zien dat de werking van twee of meer kruiden bij elkaar soms sterker is dan die van de kruidenplanten afzonderlijk. Vandaar dat er veel synergiën bestaan waarin dat tot uitdrukking komt. De waarde van traditioneel gebruikte planten en kruiden worden steeds weer bevestigd in wetenschappelijke onderzoeken. Hierdoor krijgen steeds meer kruidengeneesmiddelen weer hun eervolle plaats in  .

Wij werken dan ook met veel plezier en goede resultaten met deze prachtige middelen in onze eigen praktijk. Ons assortiment is grotendeels geproduceerd door Bonusan te Numansdorp. Een van de weinige Nederlandse fabrikanten van kwaliteitsproducten op het gebied van therapeutische suppletie.

Gemmotherapie

Gemmotherapie wordt ook wel Fyto-embryotherapie genoemd.

De grondstof voor de bereiding van gemmotherapie wordt gevormd door sneldelende plantaardige weefsels. Het meest wordt gebruik gemaakt van jonge knoppen. Ook jonge loten, haarwortels, kiemen en dergelijke kunnen voor deze therapie worden gebruikt.

De kracht van deze weefsels bevindt zich erin dat zij verkeren in een stadium van zeer actieve celdeling. Daardoor bezitten ze een ander spectrum aan inhoudsstoffen dan de volgroeide plant. Zo komen hierin plantaardige groeihormonen voor, zoals gibberellines en auxines, die in volgroeide planten slechts in zeer geringe concentraties worden aangetroffen. Daarnaast komen er bepaalde specifieke enzymen en aminozuren in voor.

Gemmotherapie werd rond 1960 ontdekt in Frankrijk. Er is al heel veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar de biologische werking van gemmotherapeutica, en ook nu wordt er nog veel onderzoek in die richting uitgevoerd. 

Op grond van de bijzondere samenstelling hebben gemmotherapeutica vaak een specifieke en sterk biologische activiteit. De activiteit zelf en de wijze van werking van de gemmotherapeutische preparaten – is dan ook anders dan de werking van de fytotherapeutische en homeopathische geneesmiddelen. Gemmotherapie is duidelijk een verrijking van het therapeutisch arsenaal.

Wij werken met Gemmotherapie producten van Bonusan en Herbalgem. Topkwaliteit therapeutische middelen!

Orthomoleculaire therapie

Het begrip orthomoleculaire geneeskunde is afgeleid van het Griekse ‘orthos’; in onze begrippen ‘optimaal’, ofwel ‘zo goed mogelijk’. Optimaal werkende moleculen is wat wordt nagestreefd met deze aanpak.

De orthomoleculaire voedingsleer speelt in op de werking van de voedingsstoffen in het lichaam ten behoeve van een optimale gezondheid. Een optimale gezondheid vraagt om voldoende vitaminen, mineralen en andere vitale stoffen in de juiste verhouding. Daarbij houdt de orthomoleculaire voedingsleer rekening met de leefomstandigheden in de moderne maatschappij. De achteruitgang van de voedingsgewoonten en de verminderde kwaliteit van de beschikbare voeding door milieuvervuiling en allerlei bewerkingsprocessen.

Vitaminen, mineralen en spoorelementen zijn dus onmisbaar om het leven in stand te houden. Uw lichaam heeft ze nodig om normaal te kunnen functioneren. Indien uit de voeding onvoldoende kan worden opgenomen zal het lichaam uit de organen en het botstelsel de benodigde stoffen onttrekken. Hieruit blijkt des te meer het belang van toedienen van vitamines en mineralen. Er is gelukkig veel te koop bij de groenteman en regelmatig is extra aanvulling nodig via kwalitatieve supplementen. Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment op dat gebied.

DUCTOR-SCIO

De Eductor-SCIO is een computergestuurd apparaat voor quantumbioresonantie. Het is ontwikkeld in de ruimtevaart. Het wordt onder meer gebruikt door de N.A.S.A.. Het kan in korte tijd heel veel informatie tevoorschijn halen die helpt om te gaan begrijpen wat er speelt. Daarna is het mogelijk om een behandelingsplan op te zetten.

De behandelwijzen in dit fenomeen zijn heel gevarieerd: homeopathie, orthomoleculair, fytotherapie, acupunctuur en ander energiewerk en nog veel meer. Een van de uitzonderlijke kwaliteiten van deze apparatuur is, dat het in staat is om het programma tijdens het geven van therapie aan te passen aan de behoefte van degene die is aangesloten. Het apparaat stimuleert de zelfgenezende krachten van het menselijk lichaam volgens de principes van de Quantum Bioresonantie en biofeedback.

Het onderzoeksproces is op deze site beschreven onder de knop: ‘diagnose en onderzoek’.

In ons dagelijks leven reageren wij voortdurend op alles om ons heen: het zoemen van een insect, de sfeer in een kamer, menselijke emoties, enzovoort. Al deze verschijnselen zijn zichtbaar als energiebeelden. Dat houdt in dat ze meetbaar zijn en daar komt de Eductor apparatuur om de hoek kijken. Dat is in staat om onze energiebeelden te meten, analyseren waar verstoringen aanwezig zijn. Eventuele problemen worden zo razendsnel opgespoord en behandeld. De behaalde resultaten kunnen direct worden gecontroleerd.

Behandeling
Tijdens het onderzoek wordt de behandeling meteen gestart. Omdat ieder mens uniek is, vraagt ieder lichaam een specifieke behandeling. De Eductor speelt daar op in en is zo een schakel in de samenwerking tussen therapeut en patiënt. Zo worden soms bijvoorbeeld adviezen gegeven over voedingsgewoonten en levensstijl. Na afloop ontvangt u een rapportage van relevante bevindingen. Het geeft u informatie over uw gezondheidssituatie van dit moment.

Het systeem werkt via homeopathische en fytotherapeutische activering. Er is keuze uit een palet van meer dan 8000 homeopathische en kruiden remedies, waaronder ook Oriëntaalse kruiden, om het lichaam te stimuleren haar oorspronkelijke functies op te pakken.
Verder vindt de wervelkolom energie evaluatie plaats. Energetische storingen in de wervelkolom worden gedetecteerd en behandeld. Door gebruik te maken van electro-acupunctuur en meridiaan therapie worden de acupunctuurmeridianen in evenwicht gebracht. Ook kan de behandeling aspecten bevatten uit de P.N.I. (Psycho Neuro Immunologie), gekoppeld aan Orthomoleculaire geneeskunde. Dit is een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Het geheel is meer dan de som der delen. Alles werkt immers op elkaar in. Met de SCIO Eductor kan alles worden onderzocht. Alles kan helpen om sterk en gezond te worden en zo gezond mogelijk te blijven.

Energetische storingen, die mogelijk ziektes tot gevolg zouden kunnen hebben kunnen worden opgespoord en gecorrigeerd.

Wat kan de Eductor-SCIO, een willekeurige greep uit de mogelijkheden:

Stressbehandeling
Voedingstherapie
Bio-resonantietherapie etc.
Desensibilisatie van Allergieën
Electro acupunctuur therapie
Fytotherapie
Homeopathische therapie
Huidtherapie
Kindertherapie ADHD en ADD
Kleurentherapie
Orthomoleculaire therapie
Neuro-linguistische programmering
Rife frequenties
Trivector aanpassingstherapie
Wervelkolomenergie therapie
en nog veel meer…

Geschiedenis en ontwikkeling
Door wetenschappers als Einstein, Volta, Ampère, Ohm en anderen, werden tabellen aangelegd en meetkundige reeksen opgesteld om de biologie beter te begrijpen. Wetten werden gecodeerd middels elektrische reacties. Zo deed de elektronica haar intrede in de biologie zoals sinds een aantal jaren de computer. Steeds meer wetenschappers toonden belangstelling voor tot dan toe ongekende zaken als resonantiefrequenties, elektrische energie en stroompatronen. In de vijftiger jaren breidde het onderzoek naar ‘lichaamselektriciteit’ zich steeds meer uit en gaandeweg werd in steeds bredere kring geaccepteerd dat mensen baat konden hebben bij elektrische stimuli.

De Amerikaanse professor Bill Nelson – wiskundige, scheikundige, natuurkundige, arts (zowel allopathisch als homeopathisch), acupuncturist en elektronicawetenschapper – heeft de Quantum therapie ontwikkeld. De techniek staat nooit stil. Zijn QXCI spacelab programma’s worden dan ook doorlopend verfijnd en uitgebreid. QXCI is de afkorting van Quantum Xiron Consciousness Interventions.

Acupunctuur (auriculo)

Als er klachten zijn door een verstoorde balans is in de energie van het lichaam, biedt acupunctuur een oplossing. U kunt zelf merken dat uw lichaam uit balans is door het ervaren van bijvoorbeeld pijn, veranderde eetlust, spijsverteringsklachten en onrust.

Met het plaatsen van naaldjes in het oor op energiepunten in de verstoorde meridianen kan de energie in het lichaam weer in balans worden gebracht. De klachten nemen ter plekke af of verdwijnen korte tijd daarna. Met een speciaal instrument wordt de energie op de punten gemeten die in verband staan met het klachtengebied, zodat de naalden op de juiste plek geplaatst kunnen worden.

Wij werken met oor-acupunctuur. Dit is een moderne ontwikkeling binnen de acupunctuur. De grondlegger van deze therapie is de Franse arts Paul Nogier. Hij hield zich bezig met westerse geneeskunde, manuele geneeskunde en Chinese acupunctuur en legde de basis voor deze therapie.

Ook passen wij elektro acupunctuur toe: met een speciaal instrument wordt de energie verhoogd door kleine stroompjes toe te voegen op punten die in verband staan met het klachtengebied. Zo kan het effect van de behandeling versterkt worden. U bepaalt zelf de sterkte van die stroompjes.

homeotheek therapie

En naast de genoemde methodes werken wij nog met apparatuur om de botstructuur te meten via ultrasone techniek.
Ook gebruiken we diverse testjes om het bloed en urine te onderzoeken.

 

Wij helpen u graag,

U kunt ons altijd bereiken via onderstaand formulier, bel of kom een keertje langs in Goes.

  0113 – 220380

  Sint Adriaanstraat 14
  4461 JC  GOES

  Homeotheek v.o.f.

  KvK nr: 58727930
  BTW nr.: NL853156153B01

  Openingstijden praktijk en winkel

  Dinsdag t/m vrijdag
  08.30 uur  – 12.00 uur
  13.00 uur – 17.00 uur

  Afspraak maken en kort consult

  Dinsdag t/m vrijdag
  13.00 uur – 14.00 uur

  Bestellen van geneesmiddelen

  U kunt bestellen via email en webshop