Orthomoleculaire therapie

Het begrip orthomoleculaire geneeskunde is afgeleid van het Griekse ‘orthos’; in onze begrippen ‘optimaal’, ofwel ‘zo goed mogelijk’. Optimaal werkende moleculen is wat wordt nagestreefd met deze aanpak.

De orthomoleculaire voedingsleer speelt in op de werking van de voedingsstoffen in het lichaam ten behoeve van een optimale gezondheid. Een optimale gezondheid vraagt om voldoende vitaminen, mineralen en vitaalstoffen in de juiste verhouding. Daarbij houdt de orthomoleculaire voedingsleer terdege rekening met de veranderende leefomstandigheden van de hedendaagse mens, de achteruitgang van de voedingsgewoonten en de verminderde kwaliteit van de aangeboden voeding door milieuvervuiling en diverse bewerkings- processen.

Vitaminen, mineralen en spoorelementen zijn dus onmisbaar om het leven in stand te houden. Uw lichaam heeft ze nodig om normaal te kunnen functioneren. Indien uit de voeding onvoldoende kan worden opgenomen zal het lichaam uit de organen en het botstelsel de benodigde stoffen onttrekken. Hieruit blijkt des te meer het belang van toedienen van vitamines en mineralen. Er is gelukkig veel te koop bij de groenteman en soms is extra aanvulling nodig via kwalitatieve supplementen. U treft bij ons een zeer uitgebreid assortiment aan op dat gebied.

 

Fruits and vegetables