Onderzoek

Onderzoek vindt op verschillende manieren plaats.

Afhankelijk van uw hulpvraag maak ik een keuze of maken wij in overleg een keuze welke route we daarin volgen. 

Iriscopie

Iriscopie is ‘ogendiagnostiek’
In iriscopie bekijken wij de ogen met een microscoop. Zo kunnen tekens, kleurpigmenten en structuren in de iris worden gevonden. Ogendiagnostiek beziet, naast de tekens in de iris, ook de tekens op het oogwit, de vorm van de pupil en vlak om de ogen gesitueerde huidverkleuringen. De iris, ook wel regenboogvlies genoemd, is het projectieveld van het autonome of het vegetatieve zenuwstelsel.

Dit deel van het menselijk zenuwstelsel verzorgt de onwillekeurige lichaamsfuncties zoals spijsvertering, bloedsomloop, ademhaling, de stofwisseling in het algemeen en de endocriene klieren. Het omvat twee werkingsgebieden, die van de (nervus) sympaticus en die van de parasympaticus, welke elkaar onder normale omstandigheden in evenwicht houden.

Dit zenuwstelsel vertaalt de tekenen in het lichaam door ze zichtbaar te maken in de iris. De intensieve verbindingen met alle cellen, klieren en organen in het hele lichaam zijn daarbij van grote waarde. Elk mens is uniek en vertoont in de ogen geërfde en verworven tekens. Het met elkaar in verband brengen en interpreteren van die signalen vergt veel kennis van de onderzoeker, arts of therapeut. De uitleg van de tekens en het plaatsen daarvan in het geheel van het gezondheidsbeeld van een mens vereist een lange opleiding en veel oefening en bijscholing om tot een zorgvuldige beoordeling te komen.

Miniscan

Hoe is het nu eigenlijk met de status van vitamines en mineralen in uw lichaam? Dat is altijd de vraag. Meten is weten.

Met de miniscan analyseren wij de diverse aspecten op dat terrein. Daarin worden dan vaak ook andere organen en orgaansystemen betrokken. Want als je weet wat je eet, dan is nog niet gezegd dat alles ook goed wordt opgenomen. Of welke stoorzenders er eventueel aanwezig zijn. Door een meting met de miniscan komt heel veel informatie op tafel die kan helpen om verdere keuzes te maken en meer te begrijpen van wat er loos kan zijn.

U houdt voor de test een metalen staafje vast en vervolgens kan het systeem in korte tijd een analyse maken. Kleurrijke grafieken geven inzicht in uw situatie, die we vervolgens samen doornemen.

Dit helpt te begrijpen hoe bepaalde processen in uw lichaam werken en ook bij het bepalen van wat voor u zinvol is om rekening mee te houden bij uw leefstijl en voeding en wat u aan suppletie kunt gebruiken om bij te sturen.

LBA (levend bloed analyse)

Levend bloed analyse (LBA) biedt een hele andere kijk op bloed en met veelal verrassende uitkomsten. Wat een standaard bloedonderzoek niet laat zien, kan wel aan het licht komen bij een LBA. Door middel van een vingerprik nemen wij een druppeltje bloed. Dan wordt dat onder de microscoop geanalyseerd. Er zijn verschillende onderzoeksvarianten mogelijk met elk hun eigen functie.

Met een microscoop worden een aantal aspecten van het bloed onderzocht zoals de aanwezige witte en rode bloedcellen en de bloedplaatjes. Op deze manier zien wij de kwaliteit en activiteit van het bloed. Verder kan het worden beoordeeld op o.a. de doorstroming, de afvalstoffen en eventueel bronnen van mogelijk ziekteverwekkende virussen, bacteriën en schimmels.

Donkerveldmicroscopie
Dit is een van de varianten van LBA onderzoek. Hierbij wordt het bloed met een speciale techniek belicht zodat er geen ander licht dan van het bloedmonster zelf in het beeldveld kan komen. Wij zien het preparaat dan tegen een zwarte achtergrond. Het is een beetje te vergelijken met het kijken naar een sterrenhemel ’s nachts. Deze techniek maakt kleinere deeltjes zichtbaar dan gewone lichtmicroscopie.

Wanneer LBA?
Klachten waarbij een bloedonderzoek oorzaken zou kunnen aanwijzen zijn bij voorbeeld:

vermoeidheidsklachten (chronische vermoeidheid, CVS, ME)
spier- en gewrichtsklachten
klachten die lijken op lyme
maag- en darmklachten (buikpijn)
schimmelinfecties in o.a. de darm (candida)
regelmatige ziekten door verminderde weerstand
hypoglycaemie
allergieën en daarmee samenhangende huidklachten

Eductor Scio

De Eductor-SCIO is een unieke computergestuurde module voor quantumbioresonantie, die voor de ruimtevaart is ontwikkeld voor de NASA.

Dit apparaat kan in korte tijd een heel uitgebreide test doen, terwijl direct daarna een behandelingsplan volgt. Dit kan op allerlei gebied zijn, omdat ontelbare mogelijkheden zijn geprogrammeerd. De behandeling met het programma werkt vanuit het basisprincipe van het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het menselijk lichaam. De Eductor verschaft informatie via 12 kanalen en verricht 15 duizend metingen in 4 minuten.
Een willekeurige greep uit de items die gemeten worden:
– Voedselallergieën, gifstoffen, belasting met zware metalen e.d.;
– Hormoonspiegels, overgevoeligheden;
– Organen: lever, longen, nieren, maag, dikke darm, dunne darm, milt, hart etc.;
– Virussen, bacteriën, parasieten, schimmels;
– EEG, ECG en EMG;
– Medicijnwerking, pesticiden;
– Emotionele en mentale factoren. Een greep uit de programma’s
– reguleren van hormonen, enzymen, aminozuren, vetzuren, mineralen, vitaminen, organen, chakras, en het endocriene stelsel;
– Rife techniek of rife frequentie: stimuleert en harmoniseert stoornissen in de organen en de polariteit van de patiënt;
– Trivector: filtert lichaamsfrequenties en stimuleert de capaciteit om tot maximale gezondheid te komen;
– Kleur- en aroma programma’s: geven de belangrijkste kleur en het aroma aan die de zelfgenezende kracht van de patiënt kunnen activeren;
– Homeopathische en fytotherapeutische activering: meer dan 8000 Homeopathische en kruidenremedies, waaronder ook Oriëntaalse kruiden;

Wervelkolom energie evaluatie: wijst energetische storingen aan in iedere wervel en het zenuwstelsel van de wervelkolom;
Electro-acupunctuur / Meridiaan therapie: stelt verstoord evenwicht en energiebalans in de acupunctuurmeridianen vast;
PNI: Psycho Neuro Immunologie in relatie tot de Orthomoleculaire geneeskunde.

Door de diagnostische programma’s worden onze energiebeelden gemeten en zichtbaar gemaakt. Eventuele problemen worden zo razendsnel opgespoord en desgewenst behandeld. De behaalde resultaten kunnen direct worden gecontroleerd.

Over de behandeling met de Eductor vindt u meer informatie onder de menu keuze Eductor SCIO

homeotheek onderzoek en diagnose

Wanneer u niet precies weet wat u moet kiezen, dan kunt u altijd in overleg met ons een eerste stap maken.

 

 

Wij helpen u graag,

U kunt ons altijd bereiken via onderstaand formulier, bel of kom een keertje langs in Goes.

  0113 – 220380

  Sint Adriaanstraat 14
  4461 JC  GOES

  Homeotheek v.o.f.

  KvK nr: 58727930
  BTW nr.: NL853156153B01

  Openingstijden praktijk en winkel

  Dinsdag t/m vrijdag
  08.30 uur  – 12.00 uur
  13.00 uur – 17.00 uur

  Afspraak maken en kort consult

  Dinsdag t/m vrijdag
  13.00 uur – 14.00 uur

  Bestellen van geneesmiddelen

  U kunt bestellen via email en webshop