Gemmotherapie

Gemmotherapie wordt ook wel Fyto-embryotherapie genoemd.

De grondstof voor de bereiding van gemmotherapie wordt gevormd door sneldelende plantaardige weefsels. Het meest wordt gebruik gemaakt van jonge knoppen. Ook jonge loten, haarwortels, kiemen en dergelijke kunnen voor deze therapie worden gebruikt.

De kracht van deze weefsels bevindt zich erin dat zij verkeren in een stadium van zeer actieve celdeling. Daardoor bezitten ze een ander spectrum aan inhoudsstoffen dan de volgroeide plant. Zo komen hierin plantaardige groeihormonen voor, zoals gibberellines en auxines, die in volgroeide planten slechts in zeer geringe concentraties worden aangetroffen. Daarnaast komen er bepaalde specifieke enzymen en aminozuren in voor.

De bakermat voor gemmotherapie ligt in Frankrijk waar deze therapievorm rond 1960 werd geïntroduceerd op een congres in Straatsburg. Er is al heel veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar de biologische werking van gemmotherapeutica, en ook nu wordt er nog veel onderzoek in die richting uitgevoerd. In lijn met de historische ontwikkeling van de gemmotherapie wordt ook nu nog het meeste onderzoek in Frankrijk verricht.

Op grond van de bijzondere samenstelling hebben gemmotherapeutica vaak een specifieke en sterk biologische activiteit. De activiteit zelf en de wijze van werking van de gemmotherapeutische preparaten – wijkt dan ook af van de werking van de fytotherapeutische en homeopathische geneesmiddelen, zodat de gemmotherapie duidelijk een verrijking is van het therapeutisch arsenaal.

Wij werken met Gemmotherapie producten van Bonusan. Topkwaliteit therapeutische middelen van Nederlandse bodem.

 

gemmo1 Gemmo2 gemmotherapie