Fytotherapie
De Fytotherapie is waarschijnlijk één van de eerste geneeswijzen die de mens ter bestrijding van ziektes heeft bedacht. Het gebruik van geneeskrachtige kruiden werd al met succes toegepast door mensen als Aristoteles, Diosorides en andere grote leermeesters van de geneeskunde.Alleen al de naam is veelzeggend: ‘phytos’ = plant en ‘therapie’ = behandeling.

Vaak zijn we zo bezig met het bestrijden van klachten, dat we vergeten de oorzaak van de ziekte onder ogen te zien en die te behandelen. Voorkomen is zeker zo belangrijk als genezen.

Kruiden spelen sinds mensenheugenis in vele culturen een belangrijke rol in de geneeskunde. De praktijk heeft geleerd dat de werking van twee of meer kruiden bij elkaar soms sterker is dan die van de kruidenplanten afzonderlijk. Vandaar dat er veel synergiën bestaan waarin dat tot uitdrukking komt.De eeuwenoude waarden van traditioneel gebruikte planten en kruiden worden steeds weer bevestigd in wetenschappelijke onderzoeken. Hierdoor hebben de kruidengeneesmiddelen weer hun eervolle plaats in deze eeuw verworven.

Wij werken dan ook met veel plezier en goede resultaten met deze prachtige middelen in onze eigen praktijk. Ons assortiment is grotendeels geproduceerd door Bonusan te Numansdorp. Een van de weinige Nederlandse fabrikanten van kwaliteitsproducten op het gebied van therapeutische suppletie.