Acupunctuur

Acupunctuur (auriculo)

Als er klachten zijn door een verstoorde balans is in de energie van het lichaam, biedt acupunctuur een oplossing. U kunt zelf merken dat uw lichaam uit balans is door het ervaren van bijvoorbeeld pijn, veranderde eetlust, spijsverteringsklachten en onrust.

Met het plaatsen van naaldjes in het oor op energiepunten in de verstoorde meridianen kan de energie in het lichaam weer in balans worden gebracht. De klachten nemen ter plekke af of verdwijnen korte tijd daarna. Met een speciaal instrument wordt de energie op de punten gemeten die in verband staan met het klachtengebied, zodat de naalden op de juiste plek geplaatst kunnen worden.

Wij werken met oor-acupunctuur. Dit is een moderne ontwikkeling binnen de acupunctuur. De grondlegger van deze therapie is de Franse arts Paul Nogier. Hij hield zich bezig met westerse geneeskunde, manuele geneeskunde en Chinese acupunctuur en legde de basis voor deze therapie.

Ook passen wij elektro acupunctuur toe: met een speciaal instrument wordt de energie verhoogd door kleine stroompjes toe te voegen op punten die in verband staan met het klachtengebied. Zo kan het effect van de behandeling versterkt worden. U bepaalt zelf de sterkte van die stroompjes.

auriculo 1
—– —————